pühapäev, 14. juuli 2013

Vaarika-šokolaaditort

Põhi:
Browni:
võid 50 gr
tume shokolaad 100 g
nisujahu 90 g
sooda 2 gr
sool 1 gr
fariinisuhkur 65 g
valge suhkur 105 gr
muna 2 tk
piim 100g
vanillisuhkur 8 g


Täidis:
200 ml vahukoort
300 g kakao kohupiimapastat
1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemipulbrit
vaarikaid
haput moosi

Immutamiseks :
piim

Kate:
50 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
250 g vaarikaid


Kuumuta ahi 170° C -ni Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks.
Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Märi 24 cmvorm seest võiga.
Küpseta 170° C juures  u 25-30 minutit

Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimapasta, vaniljekreemipulber ja vahusta ühtlaseks
Lõika jahtunud põhi pooleks, immuta piimaga, määri peale haput moosi ja kata täidisega, osa täidist jäta pealt ja servade katteks..
Kreemi sisse suru vaarikaid.

Katteks kuumuta koor ja sega sisse šokolaad.

Määri küljed ja pealt kreemiga, vala peale šokolaadikate, aja laiali ning kata vaarikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar