esmaspäev, 22. juuli 2013

Õunakringel

Katsetasin uut kringlit - tuli pehme ja maitsev. Järge ootavad veel paar retsepti.

25 g pärmi
2 dl piima
2 spl suhkurt
soola
100 g võid
1 muna ( klopi muna lahti ja jäta osa määrimiseks)

Täidis:
u. 1 kg õunu
2 dl fariinisuhkurt
50 g võid
1 tl kaneeli
rosinaid u. 150 g

Puru:
2,5 dl jahu
1 dl fariinisuhkurt
1 tl kaneeli
soola
100 g röstitud-purustatud sarapuupähkleid
100 g võid

Tee pärmitainas, pane kerkima sooja kohta.
Täidiseks koori, puhasta ja haki õunad, pane rosinad kuuma veega likku. Sulata potis või, lisa sellele suhkur, kaneel ja õunatükid. Hauta neid u. 5 minutit ( mina lasin köögikombainis ühtlaseks massiks peale hautamist, valasin potti tagasi ja lisasin rosinad) lisa rosinad. Lase segul jahtuda.
Puruks sega omavahel jahu, suhkur, kaneel, sool ja pähklid, lisa külm või ja näpi puru taoliseks massiks.
Rulli kerkinud tainas lahti, määri peale õunatäidis ja raputa peale 2/3 purust. Keera tainas rulli, tõsta plaadile, vormi ringiks ja lõika kääridega sälgud sisse. Soovi korra painuta salke ühele ja teisele poole ( mina ei teinud seda).
Pintselda munaga ja raputa peale ülejäänud puru.
Pane kringel ahju ja alles siis keera käima - kringel hakkab soojuse tõustes kerkima. 
Küpseta 200 kraadi juures u. 40 min - seni kuni võtab ilusa värvi ja on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja kaunista soovikorral veel šokolaadi triipudega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar