pühapäev, 14. juuli 2013

Vaarika-martsipanitort

Põhi:
100 g Digestive küpsiseid
50 g mandlilaaste
100 g võid
150 g aprikoosimoosi

Täidis:
400 ml vahukoort
300 g vanilje kohupiimapastat
 1 dl suhkurt
150 g martsipani
20 ml Amaretto likööri
1 sidruni mahl
10 g želatiini

Kaunistuseks:
250 g vaarikaid
0,5 pk Ruf punast tarretist

Purusta küpsised ja mandlilaastud, sega sulatatud võiga, suru segu 26 cm vormi, pane külma.
Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiimapasta, liköör, riivitud martsipan, sidruni mahl ning vahusta ühtlaseks.
Lisa paisutatud-sulatatud želatiin.
Määri põhjale aprikoosimoos, vala peale täidis, lase veidi tarduda, kata vaarikatega ning õpetuse järgi tehtud Ruf tarretisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar