laupäev, 25. mai 2013

Tosca kook ehk palju õnne, armas Esta!

Tegin kaasa Tosca koogi, retsept Toidutarest.

2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
50 g margariini
KATE:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1-1 1/2 dl mandleid või 2 1/2 dl mandlilaaste
1 sl piima
VORMI:
umbes 50 g margariini
riivsaia

Valmistusviis
Pane ahi kuumenema 180ºC. 
Määri vorm (kõige parem on lahtikäiva põhjaga vorm) ja puista see üle riivsaiaga. 
Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. 
Vahusta munad ja suhkur. 
Lisa piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu. 
Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit). 
Peenesta mandlid tasasel alusel noaga. 
Pane katte ained potti ja lase puukahvliga segades keema. 
Võta kook ahjust ning vala kate poolküpsele koogile. 
Küpseta kooki veel ahju ülaosas, kui see on ilus kuldpruun.
Ja kaart:




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar