pühapäev, 5. mai 2013

Šokolaadikeeks

Rico Mattiase tordile tegin kirstu šokolaadikeeksist.
Retsept siit.

 200g võid

250g suhkrut
4 suurt muna  või 5 keskmise suurusega muna
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40g kakaod
150g šokolaadi
200-250ml keefiri või petti

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad.
Haki šokolaad hästi peeneks.
Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber, kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.
Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse võitatud ja jahuga kaetud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Võta keeks ahjust ja jahuta u.10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral kata sulatatud šokolaadiga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar