kolmapäev, 13. märts 2013

Sokolaadiküpsised piparmündikreemiga

Maitsev asi blogis oli koduse doomino küpsise retsept.
Kuna mul oli alles veel piparmündikreemi, siis tegin neid küpsiseid, et saaks kreemi ära kasutada.
Sven-i arvates maitsesid need küpsised nagu Dumle kommid :D 


Küpsised:

155 g jahu
45 g kakaopulbrit
1 tl soodat
1/4 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
200 g (pruuni) suhkrut
140 g pehmet võid
1 muna



Täidis ( kasutasin u. pool sellest kogusest):
1,25 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
mõni tilk piparmündi essentsi  või
5 tl piparmündilikööri



Küpsiste jaoks sega kokku kuivained ja lisa pehme või ning muna ja töötle köögikombainis või käte abil ühtlaseks tainaks. Tõsta teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed ja vajuta märgade näppude abil lapikuteks ketasteks, jäta küpsistele piisav vahe! Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 9 minutit ja jahuta.
Kreemi jaoks aja koor väikeses potis tasasel tulel keema. Tõsta tulelt ja sega sinna sisse tükeldatud valge šokolaad. Sega sisse piparmündi essents ja tõsta kaussi, lase jahtuda 30 min või kuni täidis on paksenenud, kuid mitte päris kõva.

vahusta või tuhksuhkru ja vanilliekstraktiga miksri abil heledaks kohevaks vahuks.
Pane kahe küpsise vahele kas pritskoti abil või teelusikaga umbes 1 tl kreemi ja vajuta küpsised omavahel kokku, nii et kreem vajuks ühtlaselt laiali. 

Küpsised seiavad külmas vähemalt nädala

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar