kolmapäev, 13. märts 2013

Apelsinikeeks

Koju oli seisma jäänud kaks apelsini, juba ammu tahtsin teha apelsini keeksi, nüüd oli võimalus.
Retsept Toidutsrest enda poolsete väikeste muudatustega. Tegevusjuhend siin, kuna ei lase alla poole kopida :)

Määri keeksivorm võiga ja raputa üle jahuga või pane kandilise vormi põhja küpsetuspaber.
 Vahusta või suhkruga, lisa ühekaupa munad. Lisa peenikeselt riivitud apelsini koor, sega. Lisa hapukoor ja sega. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber ning lisa tainale.
Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga.
  Pigista apelsinidest 1,5 dl mahla, lisa suhkur ja keeda madalal kuumusel 3 minutit. Pane saadud siirupist 0,5 dl katteks kõrvale. 

Torka ahjust tulnud keeksi sisse grillvardaga auke ja nirista sisse siirup. Jäta keeks jahtuma. 
Katteks sega 0,5 dl siirupit tuhksuhkruga ja kalla jahtunud keeksile.

Tainas:
3 tk Muna
1.5 dl      Suhkur
3 tk Apelsin (riivitud koor)
250 g Hapukoor
100 gvõid
150 g Nisujahu



2 tl Küpsetuspulber







Siirup:







1.5 dl Apelsinimahl
5 sl Suhkur
 Glasuur:

0.5 dl Apelsinisiirup
80 g Tuhksuhkur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar