laupäev, 29. detsember 2012

Palju õnne, Andriane!

Maasikatäidisega, lemmiktegelaste pildiga 1,8 kg tort. 
Tänud Daisy-le ja Taisi-Kadile!



Šokolaadipallid

Järjekordne retsept Suur Šokolaadiraamat-ust


45 g presspärmi või 4 tl kuivpärmi
630 g jahu
2,5 dl leiget piima
3 suurt muna
240 g suhkrut

 õli praadimiseks

¼ portsioni  šokolaadi-koorekreemi
300 g tumedat šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort

Sega kausis pärm, 1spl suhkrut, piima ja o,6 dl leiget vett. Jäta sooja kuni segule tekib vaht. Sega kokku 600 g jahu, 230 g suhkrut, muna ja pärmisegu. Tõsta tainas jahusele pinnale ja sõtku 5 min. Kuni see on ühtlane. Pane tainas kaussi ja kata kilega, lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Keera tainas jahusele pinnale ja sõtku sõrmeotsega. Rulli tainas 1 cm paksuseks, lõika 5 cm läbimõõdugakettad ja tõsta küpsetuspaberile, kata niiske köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks u. 20 min. Kuumuta õli paksupõhjalises potiskeskmise kuumseni. Kõpseta kuulikesed ühelt poolt kuldseks, keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt, tõsta köögipaberile nõrguma mõneks minutiks, seejärel veereta ülejäänud suhkrus. Pane šokolaadi-koorekreem lihtsaotsikuga tordipritsi . Kui kuulikesed on piisavalt jahtunud, pigista igasse tordi pritsiga veidi kreemi
Šokolaadi-Koorekreem
Tükelda šokolaad hästi peeneks ja pane suurde kaussi. Aja koor keskmisel kuumusel keema. Vala keema hakanud kreem suurde kaussi šokolaadile, sega kuni šokolaad on täielikult sulanud ning kreem läikiv ja ühtlane. Vala see väiksemasse kaussi, kata kaus toidukilega et kreemi pind kõvaks ei muutuks, hoia kasutamiseni külmas.


Jõulud


Et soojust õhkuks küünaldest ja
 vastu säraks silmadest.
Et rõõmus tuleks aasta uus ja
 täituks iga unistus...
Ilusat pühadeaega sõbrad


Jõululauale tegin vaarika-šokolaaditordi, retsept siit blogist 
Minul jäi põhi natuke liiga kuiv, järgmine päev tegin keeksi põhja peale ja sai hoopis parem.

Sai tehtud mõned kaardid:





Albumikaan Raili kingitusel:
Tekst Ly blogist



Palju õnne, Elisabeth!

Pisikesele Elisabeth-ile tegin hapukoore-banaani tordi 3,7 kg, Lottega.



Jõulu algus

Aavele sai tehtud kringel


Hannaliinale album-kingipakk:



 Karolinile kooli kaart:
 Liinale jõulukaart:
 Aavele kaart
 ja Arinist album


 Krõbedad mandlid kingipakki

Pildid kaartidel on leitud internetist, tekstid Ly ja Paberipalaviku blogist.

Palju õnne pisike Leana-Lisandra!

Soovin õnne sel väikesel tirtsul,
kel täna on täitumas number "2"
Kuula - on sinu auks laulmas ka sirtsud
ja tuuleke pilved kõik minema viind!

Ellu "ristilaps" sai kahe aastaseks.
Selleks puhuks tegin talle kohupiimakreemiga mõmmi tordi
ja sellise kaardi pilt netiavarustest ja kiri Ly blogist

Meie 20 aastat

20 aastat - on seda palju või vähe?
Tegelikult just parasjagu, et olla õnneli
k!



Piparkoogid

Selle aastased piparkoogid tegin Nami-Nami retsepti järgi, said head krõbedad.

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja maitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga

pühapäev, 16. detsember 2012

Radioni juubelikaart

SÜNNI ja SURMA
     vahel on 
       õnne, 
õrnust ja avalust,
       kirge,
 kiivust ja kavalust, 
päikseslõõska ja pimedust,
     pisaraid,
 ilu ja inetust, 
sada soovi ja saladust,
ülevaid hetki ja alandust, 
maiset ja vaimset varandust,
vigu ja vigade parandust...


Aitähh, Aive, kena salmi eest!



kolmapäev, 12. detsember 2012

Küpsisetort

Lihtsalt niisama tehtud küpsisetort 3x4x3 küpsistest:

2 pk Selga küpsist

2 toru ricotta banaani kohupiimapastat
u. 100 g hapukoort
1 banaan
2 mandariini
maasikamoos
kaunistuseks 
valge šokolaad

Lao 3x4 küpsist alusele, määri maasikamoos ning selle peale hapukoorega segatud kohupiimapasta. Immuta järgmine kiht küpsiseid mahlas ja lao kreemile. Selle peale uus kiht kreemi ja purustatud banaan ning mandariini tükid. Kata uuesti immutatud küpsistega ning kata see uuesti kreemiga, puista üle riivitud šokolaadiga ja soovi korral kaunista.

Sefiirikorvikesed

Teisipäeva õhtul õhkas Kätu, et tema tahaks sefiiritorti. Ütlesin, et torti pole pakkuda, aga võime ju korvikesi teha. Sügavkülmas oli 1/3 pakki Säästu muretainast, sellest said korvikesed, sefiiriks pool kogust sellest, põhja suvel keedetud maasikamoos.


Valge šokolaadi keeks

Kätu sai õpetajalt laenuks raamatu " Suur šokolaadiraamat" ja otsis sealt välja retseptid, mida ta tahaks süüa.
Üheks oli Valge šokolaadi keeks, sain sellest 21 cm keeksivormi ja ühe kandilise keeksivormi täie keeksi.


460 g jahu
200 g valget šokolaadi
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
260 g võid
410 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
5 suurt muna
2,5 dl maitsestamata jogurtit
GLASUUR
60 g tumedat šokolaadi
125 g valget šokolaadi
100 ml vahukoort

Kuumuta ahi 180 kraadini.
 Sulata vesivannis šokolaad ja lase sellel jahtuda. 
Sega omavahel 450 g jahu, sooda, küpsetuspulber ja näputäis soola. Vahusta 250 g võid, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Seejärel sega vähehaaval juurde jahusegu vaheldumisi jogurtiga ja klopi tainas ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi. 
Küpseta 1 h ja 15-25 min või kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks.
 Lükka kook vormiservast noaga lahti ja lase 15 min jahtuda. Seejärel võta vormist välja ja lase täielikult jahtuda.
 Valmista mõlemad glasuurid ja nirista need jahtunud koogile.
Glasuuriks sulata mõlemad šokolaadid eraldi vesivannis, sega juurde kummalegi 50 g kuumutatud vahukoort.

Kringlid

Agori ja Algeri sünnipäevaks tegin kaks kringlit, täidiseks õun-pähkel-rosin, šokolaadikattega.