laupäev, 29. detsember 2012

Šokolaadipallid

Järjekordne retsept Suur Šokolaadiraamat-ust


45 g presspärmi või 4 tl kuivpärmi
630 g jahu
2,5 dl leiget piima
3 suurt muna
240 g suhkrut

 õli praadimiseks

¼ portsioni  šokolaadi-koorekreemi
300 g tumedat šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort

Sega kausis pärm, 1spl suhkrut, piima ja o,6 dl leiget vett. Jäta sooja kuni segule tekib vaht. Sega kokku 600 g jahu, 230 g suhkrut, muna ja pärmisegu. Tõsta tainas jahusele pinnale ja sõtku 5 min. Kuni see on ühtlane. Pane tainas kaussi ja kata kilega, lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Keera tainas jahusele pinnale ja sõtku sõrmeotsega. Rulli tainas 1 cm paksuseks, lõika 5 cm läbimõõdugakettad ja tõsta küpsetuspaberile, kata niiske köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks u. 20 min. Kuumuta õli paksupõhjalises potiskeskmise kuumseni. Kõpseta kuulikesed ühelt poolt kuldseks, keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt, tõsta köögipaberile nõrguma mõneks minutiks, seejärel veereta ülejäänud suhkrus. Pane šokolaadi-koorekreem lihtsaotsikuga tordipritsi . Kui kuulikesed on piisavalt jahtunud, pigista igasse tordi pritsiga veidi kreemi
Šokolaadi-Koorekreem
Tükelda šokolaad hästi peeneks ja pane suurde kaussi. Aja koor keskmisel kuumusel keema. Vala keema hakanud kreem suurde kaussi šokolaadile, sega kuni šokolaad on täielikult sulanud ning kreem läikiv ja ühtlane. Vala see väiksemasse kaussi, kata kaus toidukilega et kreemi pind kõvaks ei muutuks, hoia kasutamiseni külmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar