45 g presspärmi või 4 tl kuivpärmi
630 g jahu
2,5 dl leiget piima
3 suurt muna
240 g suhkrut
630 g jahu
2,5 dl leiget piima
3 suurt muna
240 g suhkrut
õli praadimiseks
¼ portsioni šokolaadi-koorekreemi
300 g tumedat šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort
300 g tumedat šokolaadi
3 dl 35% rõõska koort
Sega kausis pärm, 1spl suhkrut, piima ja o,6 dl leiget vett.
Jäta sooja kuni segule tekib vaht. Sega kokku 600 g jahu, 230 g suhkrut, muna
ja pärmisegu. Tõsta tainas jahusele pinnale ja sõtku 5 min. Kuni see on
ühtlane. Pane tainas kaussi ja kata kilega, lase soojas kohas kahekordseks
kerkida. Keera tainas jahusele pinnale ja sõtku sõrmeotsega. Rulli tainas 1 cm
paksuseks, lõika 5 cm läbimõõdugakettad ja tõsta küpsetuspaberile, kata niiske
köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks u. 20 min. Kuumuta õli
paksupõhjalises potiskeskmise kuumseni. Kõpseta kuulikesed ühelt poolt
kuldseks, keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt, tõsta köögipaberile nõrguma
mõneks minutiks, seejärel veereta ülejäänud suhkrus. Pane šokolaadi-koorekreem
lihtsaotsikuga tordipritsi . Kui kuulikesed on piisavalt jahtunud, pigista
igasse tordi pritsiga veidi kreemi
Šokolaadi-Koorekreem
Tükelda šokolaad hästi peeneks ja pane suurde kaussi. Aja koor keskmisel kuumusel keema. Vala keema hakanud kreem suurde kaussi šokolaadile, sega kuni šokolaad on täielikult sulanud ning kreem läikiv ja ühtlane. Vala see väiksemasse kaussi, kata kaus toidukilega et kreemi pind kõvaks ei muutuks, hoia kasutamiseni külmas.
Tükelda šokolaad hästi peeneks ja pane suurde kaussi. Aja koor keskmisel kuumusel keema. Vala keema hakanud kreem suurde kaussi šokolaadile, sega kuni šokolaad on täielikult sulanud ning kreem läikiv ja ühtlane. Vala see väiksemasse kaussi, kata kaus toidukilega et kreemi pind kõvaks ei muutuks, hoia kasutamiseni külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar