Üheks oli Valge šokolaadi keeks, sain sellest 21 cm keeksivormi ja ühe kandilise keeksivormi täie keeksi.
460 g jahu
200 g valget šokolaadi
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
260 g võid
410 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
5 suurt muna
2,5 dl maitsestamata jogurtit
200 g valget šokolaadi
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
260 g võid
410 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
5 suurt muna
2,5 dl maitsestamata jogurtit
GLASUUR
60 g tumedat šokolaadi
125 g valget šokolaadi
60 g tumedat šokolaadi
125 g valget šokolaadi
100 ml vahukoort
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sulata vesivannis šokolaad ja lase
sellel jahtuda.
Sega omavahel 450 g jahu, sooda, küpsetuspulber ja näputäis
soola. Vahusta 250 g võid, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa edasi vahustades
ükshaaval munad. Seejärel sega vähehaaval juurde jahusegu vaheldumisi jogurtiga
ja klopi tainas ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud
vormi.
Küpseta 1 h ja 15-25 min või kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb
kuivaks.
Lükka kook vormiservast noaga lahti ja lase 15 min jahtuda. Seejärel võta
vormist välja ja lase täielikult jahtuda.
Valmista mõlemad glasuurid ja nirista
need jahtunud koogile.
Glasuuriks sulata mõlemad šokolaadid eraldi vesivannis, sega juurde kummalegi 50 g kuumutatud vahukoort.
Glasuuriks sulata mõlemad šokolaadid eraldi vesivannis, sega juurde kummalegi 50 g kuumutatud vahukoort.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar