laupäev, 10. november 2012

Kihiline kook

Kapis oli jällegi asju, mis oli vaja ära koogiks teha. Selleks sai kihiline kook - kohupiima-toorjuustu-šokolaadikook vaarikatega.

Põhjaks brownie-kiht 21 cm vormile:
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1,2 dl suhkrut
2 muna
1 dl jahu

Täidis:
100 g toorjuustu
1 pk kohupiima
2 tl vaniljesuhkrut
3/4 dl suhkrut
2 muna

Kate:
1 pk vahukoort
1 dl suhkrut
150 g vaarikaid

Põhjaks sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, lisa jahu ja kõige lõpuks sulatatud šokolaad. Vala küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Täidiseks sega toasoe toorjuust suhkruga, lisa kohupiim ja vahustades munad. Vala brownie-kihile. Küpseta 170 kraadi juures 30-40 min. kuni täidis on tardunud ja hakkab kergelt pruunistuma. Jahuta kook ja hoia vähemalt 3 h külmas.
Katteks vahusta koor suhkruga, sega sisse vaarikad. Määri koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar