Munata ja piimata pärmitainas:
25 g presspärmi
0,5 dl suhkrut
2 dl leiget vett
50 g võid
noaotsaga soola
5,5 dl nisujahu
Vahele:
2 sl kaneeli
ca 70 g võid
2 dl suhkrut
25 g presspärmi
0,5 dl suhkrut
2 dl leiget vett
50 g võid
noaotsaga soola
5,5 dl nisujahu
Vahele:
2 sl kaneeli
ca 70 g võid
2 dl suhkrut
Taina jaoks lahusta leiges vees pärm, lisa
suhkur, sool ja sulatatud või. Viimasena sega sisse nisujahu ning sõtku
korralik pärmitainas (käsitsi tehes vähemalt 10 min). Jäta tainas sooja kohta
ja kaetult 1-1,5 tunniks kerkima.
Sõtku kerkinud tainast õhk välja ning rulli tainas võimalikult ristkülikukujuliseks. Määri lahtirullitud tainas pintsliga sulavõiga kokku ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Lõika tainast viis ühesuurust riba. Lao ribad üksteise peale. Lõika ribadest ca 7x7 cm suurused ruudud ning lao need püstipidi (nagu raamatud riiulis) keeksivormi. Kaneelilõõtsa on kergem vormist kätte saada, kui vooderdad vormi küpsetuspaberiga. Sellest kogusest tainast piisab täpselt ühe keeksivormi jaoks. Jäta tainas veel 30-45 minutiks rätikiga kaetud keeksivormi kerkima. Küpseta kaneelisaia 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase enne vormist väljavõtmist veidi jahtuda. Serveeri soojalt.
Sõtku kerkinud tainast õhk välja ning rulli tainas võimalikult ristkülikukujuliseks. Määri lahtirullitud tainas pintsliga sulavõiga kokku ning puista peale suhkrut ja kaneeli. Lõika tainast viis ühesuurust riba. Lao ribad üksteise peale. Lõika ribadest ca 7x7 cm suurused ruudud ning lao need püstipidi (nagu raamatud riiulis) keeksivormi. Kaneelilõõtsa on kergem vormist kätte saada, kui vooderdad vormi küpsetuspaberiga. Sellest kogusest tainast piisab täpselt ühe keeksivormi jaoks. Jäta tainas veel 30-45 minutiks rätikiga kaetud keeksivormi kerkima. Küpseta kaneelisaia 200 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase enne vormist väljavõtmist veidi jahtuda. Serveeri soojalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar