Pühapäevaseks saunaõhtuks tegin kaasa võtmiseks karamellikooki, mille retsepti leidsin Köögitoimkonna blogist ( http://liiliapere.blogspot.com )
Põhi:
1 dl suhkrut
0,5 dl keeva vett
250 g toasooja võid
veidi soola
2 munakollast
400 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
500 g hapukoort
3 spl suhkrut
Suhkrusiirup: pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa ettevaatlikult keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas: sega kokku pehme või, sool, munad, jahtunud siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täksi kahvliga taignasse augukesi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit kuni põhi on kuldkollane (ära liiga kuivaks küpseta, muidu muutub kook pudedaks). Lase jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjal servad ära (need jäävad pealepuistamiseks) ning poolita saadud plaat. Määri ühele koogipõhjaplaadile hapukoort ning pane peale teine plaat, kata hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid.
Lase enne sööma asumist vähemalt paar tundi külmas seista ja maitsestuda.
1 dl suhkrut
0,5 dl keeva vett
250 g toasooja võid
veidi soola
2 munakollast
400 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
500 g hapukoort
3 spl suhkrut
Suhkrusiirup: pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa ettevaatlikult keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas: sega kokku pehme või, sool, munad, jahtunud siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täksi kahvliga taignasse augukesi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit kuni põhi on kuldkollane (ära liiga kuivaks küpseta, muidu muutub kook pudedaks). Lase jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjal servad ära (need jäävad pealepuistamiseks) ning poolita saadud plaat. Määri ühele koogipõhjaplaadile hapukoort ning pane peale teine plaat, kata hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid.
Lase enne sööma asumist vähemalt paar tundi külmas seista ja maitsestuda.
piparkook+martsipan
Domino trühvel+mandel
ja ploom
kõik on kaetud šokolaadiglasuuriga sellistest pakkidest:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar