laupäev, 22. september 2018

Õunapirukas

 Retsept siit.

Põhi:
125 g võid1 dl suhkrut

3 spl pruuni suhkrut2 muna2 dl kaerajahu1 dl riisijahu ( asendasin nisujahuga)1 tl küpsetuspulbrit2 tl vanillisuhkrut2 tl kaneeli½ tl soodat
1 tl kardemoni (jätsin ära)
1 dl maitsestamata jogurtit  

Täidis:
½ dl vaniljekreemi pulbrit
1½ dl külma vett
3-4 õuna
kaneel

Puru:
50g võid
½ dl suhkrut / pruuni suhkrut
1½ dl kaerahelbeid / kaerajahu
172 dl nisujahu

Vahusta või ja suhkrud. Lisa munad ükshaaval, edasi vahustades. Lisa taignasse jogurt. Sega kuivained kokku. Sega kõik kiiresti kokku. Kata vormi põhi ja veidi servad taignaga.
Sega vaniljekreemi pulber ja külm vesi, aseta külmkappi. Sega puhastatud õunad kaneeliga.
Vala vaniljekreem põhjale, lao peale õunaviilud.
Puru jaoks sega kõik ained kokku ja puista õuntele.
Küpseta 200 ° C juures umbes 25-30 minutit.



Jahtunult katsin   soola-karamellikreemiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar