pühapäev, 1. juuli 2018

Maasika šokolaaditort

 Retsept  siit.

Suuremal tordil kaalu ~2,7 kg. Kogused korrutatud kahega. Vormi suurus 26x35 cm.

Põhi:
 75 g võid
75 g tumedat šokolaadi
 0,75 dl suhkrut
 2 muna
4 sl riisi- või nisujahu
näpuotsaga soola
 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
200 g toorjuustu
1,5 dl 35% koort
 150 g magusat kondenspiima
3 lehte želatiini

 Vahele ja peale: u. 300-400 g maasikaid
 Glasuur: 50 g tumedat šokolaadi
1 dl 35% koort

Põhjaks klopi munad suhkruga lahti. Sulata või ja šokolaad vesivannil, lisa munasegule. Viimasena sega juurde omavahel segatud küpsetuspulber, jahu ja sool. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 15 minutit. Jälgi, et koogipõhi jääks seest veidi niiske. Jahuta põhi ja aseta lahtikäiva koogivormi põhja. Et saaksid kenad tordiääred, määri koogivormi ääred õrnalt võiga ja aseta peale tordikile või küpsetuspaberi ribad. Kata koogipõhi ja servad ilusate suurte maasikapoolikutega nii nagu fotolt näha – lõikepool väljapoole. Täidiseks vahusta koor, lisa kondenspiim ja toasoe toorjuust. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette likku. Pigista liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees. Nirista želatiin kreemi hulka. Vala täidis põhjale (jälgi, et maasikad oleksid kenasti serva ääres rivis) ja aseta külmikusse vähemalt neljaks tunniks. Glasuuriks sulata vesivannil šokolaad ja sega juurde koor. Vala glasuur koogile ja lase külmas taheneda. Kaunista kook värskete maasikate ja piparmündilehtedega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar