pühapäev, 26. veebruar 2017

Makroonid

Minu kolmas katse teha makroone.
Seekord tegin Seikluskohviku õpetuse järgi.
Kolme kausi meetod:
  1. 50g munavalge (kaussi, milles saad vahustada)
  2. 20g suhkur, 50g tuhkuhkur
  3. 60g mandlitolm, 60g tuhksuhkur
Keera ahi 120-125C peale. Asu vahustama munavalgeid, kui on tekkinud kerge vaht, lisa kauss nr.2, st suhkur ja tuhksuhkur. Nüüd vahusta kuni üsna tugeva vahuni, mõned minutid.
Vihje-vaht peaks olema selline tugevate tippudega, mis ei vajuks ära, selline siidjas ja nö järgmine samm ühtlasest ja tasapinnalisest segust.
Lisa kauss nr.3, st mandlitolm ja tuhksuhkur. See on ka see moment, kui võid lisada toiduvärvi, nt pasta-või geelvärviPulbervärv peaks olema lisatud enne, kui alles asud vahustama munavalget, et jõuaks seguneda.
Nüüd on tähelepanu segamisel- vahustada pole vaja, mullikesed makroonis ei ole üldse oodatud. Sega kaabitsaga, nagu ikka segatase munavalge puhul, rahulikult ja ühtlaselt. Segu on paraja konsistentsiga, kui umbes 30-40 segamisliigutuse järel muutub veidi voolavamaks, st siis on lootust, et plaadile pritsitud makroon valgub ka laiali ja ei jää tipukest (ebakvaliteetne lõpptoode). 
tõsta pritskotti ja pritsida ühtlased rõngad/ ringid küpsetuspaberile. Hoiata endaga samas toas ja ka kõrvaltoas viibijaid, võta kahe käega tugevalt alusest kinni ja “koputa” plaati kõvasti vastu lauda, võta kinni teisest küljest ja korda protseduuri. Makroonikesed valguvad kenasti laiali, õige konsistentsi puhul ka tipukesed kaovad, mis pritsides jäid. Õhumullid samuti, need otsustavad ka, et laseme jalga, või pigem tõuseme lendu?
Küpseta 125C juures ca 20 minutit. Katsu makrooni pealt, ei tohiks vetruda. Vihje– võid asuda kohe küpsetama, ei pea eelnevalt ootama/ kuivatama!
Lase jahtuda ja siis eemalda aluselt. 

Täidiseks lilladel šokolaadi-koorekreem
Roosadel mustsõstra-valge šokolaadikreem:
80 g valget šokolaadi
45 g mustssõstra püreed
0,5 spl mett
1 spl vahukoort
Pane kõik ained potti, kuumuta vesivannil ühtlaseks. Lase jahtuda.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar