kolmapäev, 16. märts 2016

Gluteiini- ja laktoosivabad pavlovad


Kui külla tuleb väike kutt, kes ei saa süüa piima ega nisujahuga tooteid tuleb teha talle midagi sobivat.
Algne retsept siit 

Beseepõhjad
2 toasooja munavalget (vähemalt pool tundi toasoojas seisnud)
näpuotsaga soola
100 g roosuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl maisitärklist
0,5 tl valge veini äädikat


Kreem:
1 pk kookoskreemi
agaavisiirupit

 Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks valgeks vahuks. Vaht moodustab tippusid, aga need on pehmed, st hoiavad veidi vormi, aga siis vajuvad ära.
Suhkur jaga kolme ossa.
 Puista esimene osa ühtlaselt ja õrnalt munavalgevahule ja vahusta 2 minutit.
Lisa teine osa ja tee niisamuti.
 Kolmanda suhkruportsuga ka täpselt sama lugu, ainult et sega selle hulka eelnevalt 2 tl vaniljesuhkrut.
Nüüd vahusta niikaua, kuni saad ühtlase, läikiva ja tugeva vahu. Aega võib minna olenevalt mikserist 5-10 minutit.
 Puista vahu peale tärklis ja tilguta äädikas. Lase paar tiiru veel, nii et ka need seguneksid vahuga.
 Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Parem on plaat määrida mingi rasvainega, näiteks rapsiõliga, kergelt kokku, siis küpsetuspaber ei liigu.
Tõsta ahjuplaadile kahe supilusika abil võrdsete vahedega kuus vahutörtsu. Võid klaasiääre ja pliiatsi abil piirjooned ette joonistada.
Nüüd vormi spaatliga neist pesad: seest madalamad (sinna tuleb täidis), äärtest kõrgemad. Võib teha ka kondiitripritsiga.
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Tõsta plaat ahju keskmisele siinile
 Alanda kohe kuumus 110-le.
 Küpseta 30 minutit. Vahepeal ahju ust avada või veel hullem, beseesid torkida, ei tohi.
 Kui pool tundi täis, lülita ahi välja, aga hoia beseesid veel 15 minutit kinnise uksega ahjus.
Jahuta beseed praokil uksega ahjus täielikult. Pooljahtunud beseesid ei saa küpsetuspaberi küljest lahtigi ja on suur oht nad katki teha. Võid neid praokil uksega ahjus hoida mitu tundi, korralikult jahtunud ja kuivanud beseed libisevad ise küpsetuspaberilt maha.
Kreemiks vahusta kookoskreem, soovikorral lisa siirup. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar