pühapäev, 11. oktoober 2015

Vaarika-šokolaadi kolmekihiline tort

Retsept Kaire Köögist.
Ellu ütles, et kui šokolaadikiht nii paks poleks, siis oleks see parim kook :) Ju siis peab hea olema. 
Natuke muutsin retsepti.

Põhi:Pool kogust brownie
immutasin piimaga

Vaarikamousse:
200 g vaarikaid
4 dl vahukoort
1,5 dl suhkurt
1 tl vaniljesuhkrut
10 g zelatiini


Vaarikad keeta kergelt läbi, suruda läbi sõela. Mõned võib jätta ka sisse panekuks. Koor vahusta suhkurtega, želatiin paisutada, sulata. Sega vaarikamoos vahukooreseguga, lisa sulatatud želatiin. Vala põhjale

Šokolaadikihid tegin samasugused
ühele kasutasin valget šokolaadi,teisele tumedat šokolaadi.
Ühele kihile

2 dl vahukoort,
100 g sokolaadi 
1,5 munakollast
4 g  zelatiini
Šokolaad sulata, koor vahusta. Lisa jahtunud šokolaad ja tugevalt kloppides munakollased. Lisa sulatatud želatiin.
Valge šokolaadi kihi kallasin vaarikamousse peale ja lasin taheneda, siis kallasin tumeda šokolaadi kihi.

Peale ganache

35 g vahukoort
50 g tumedat šokolaadi

Koor kuumuta, lisa tükeldatud šokolaad, sega ühtlaseks. Lase jahtuda ja vala koogile.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar