kolmapäev, 22. juuli 2015

Šokolaadikook

Retsept siit

  •  8 supilusikatäit täisterajahu
  • 4 supilusikatäit suhkrut
  • 2 suurt muna
  • natuke soola
  • 1 supilusikatäis kakaod
  • 1/4 teelusikatäit lahustuvat kohvi
  • 1/4 teelusikatäit vanillisuhkrut
  • 1/4 teelusikatäit soodat
  • 2-3 teelusikatäit kuuma vett
  • 50 g võid
Glasuuri jaoks:
  • 100 g tumedat šokolaadi (70 protsendise või kõrgema kakao sisaldusega)
  • 8 supilusikatäit piima
  • 2 supilusikatäit kakaod
Valmistamine:
Sega kakaopulber lahustuva kohvi ja kuuma veega. Seejärel sega eraldi nõus suhkur, või ja munad kuni suhkur on sulanud. Lisa vanillisuhkur.
Sega sooda ja sool jahuga.
Sega kokku kuivained, kakao-kohvisegu ja munasegu.
Pane tainas rasvainega määritud koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Glasuuri jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks, siis see sulab kiiremini.
Keeda madalal kuumusel piima ja sega sellesse kakaopulber.
Kui piim on keema läinud, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni tekib siidine šokolaadikreem. Veendu, et ühtegi tükki poleks kreemi sees.
Kui kook on ahjust tulnud, lase sel veidike jahtuda ning kaunista seejärel glasuuriga. Glasuuri peale võid soovi korral panna marju või muid kaunistusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar