kolmapäev, 22. juuli 2015

Maasika juustukook

Meie noorem tütar sai 16! Väikeseks koduseks istumiseks tegin maasika juustukoogi valge šokolaadi ja hapukoorekattega Olga blogist:

Põhjaks
tegin mandlibiskviidi
2 muna
3 sl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
100 g mandlijahu
2 sl sulavõid

Täidis
400 g toorjuustu
400 g kohupiima
2 dl vahukoort
80-100 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 želatiinilehte ( mina panin 10 g želatiinipulbrit)
0,5 sidrunimahla
300 – 400 g maasikaid
Kate
100 g hapukoort (toatemperatuuril!)
100 g valget šokolaadi
 Sulata või, purusta küpsised ja sega omavahel kokku. Suru lahtikäiva koogivormi põhja. Pane põhi külmkappi. Kui soovid koogile ilusat siledat äärt, siis vooderda vormi siseküljed küpsetuspaberi või tordikilega.
Täidise tegemiseks haki maasikad ja jäta ootele. Paisuta želatiinilehed külmas vees, kuumuta sidrunimahl 1 dl veega (peaaegu keemiseni ehk nii 80 kraadini) ja lahusta selles želatiinilehed.
Pane suurde kaussi toorjuust, vahukoor, kohupiim ja suhkrud (esialgu pane pigem veidi vähem suhkrut, sest täidis võiks kokkuvõttes mitte väga magus jääda). Hakka mikseriga vahustama ja kui koostisosad on segunenud ühtlaseks kreemiks, siis nirista kreemi hulka želatiin, samal ajal vahustamist jätkates. Nüüd maitse kreemi ja vajadusel lisa veel suhkrut. Kalla pool kreemist koogivormi, peale puista pooled maasikad ja jaota need ühtlaselt laiali. Seejärel teine pool kreemist ja maasikatest. Pane kook külmkappi ca 30 minutiks.
Vahepeal sulata valge šokolaad ja lase sel jahtuda – šokolaadi ja hapukoore temperatuuride erinevus peab olema minimaalne. Jahtunud šokolaad sega vispliga hapukoore sekka. Kindlasti sega väga kiiresti, et šokolaad ei läheks tükki. Kalla täidis kergelt hangunud koogile ja jäta külmkappi üleöö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar