Natuke nuputasime Karroga ja katsetasime - tulemus 5+
Kukklid 12 tk:
30 g pärmi
600 g jahu
4 dl sooja vett
1 tl soola
1,5 spl suhkurt
2 spl oliiviõli
seesamiseemneid
muna määrimiseks
Lahusta pärm 2 spl sooja veega, lisa suhkur, sool ja ülejäänud vesi ning osa jahu. Sega ühtlaseks ja lisa õli, lisa edasi nii palju jahu, et tainas kätekülge kinni ei jääks.
Lase kerkida u. 30 min, vormi kukklid, lase kerkida u. 10 min ja küpseta 220 kraadi juures kuni seest küpsed ja pealt kuldkollased.
Pihvid:
400 g veisehakkliha
1 muna
50 g kooritud pistaatsia pähkleid
30 g kreekereid
1 tl soola
pipart
Pähklid ja kreekerid purustada köögikombainis, segada kõik ained kokku.
Küpsetada 12 pihvi.
Enne saia vahele panemist panin viilu juustuga ahju ja hoidsin kuni juust sulas.
Kaste:
majonees
ketsup
Inglise sinep
hapukoor
Felix-i kurgisalat
Kõik ained kokku segada. Kogused panin umbes.
Kukkel lõigata pooleks alla kaste, salatileht, pihv juustuga, praetud sibul ( originaalis oli sibulamoos ja see läks täiega aia taha), värske kurgi ja tomati viilud ja kaan peale.
Tänasel EV sünnipäevaks oli meil porgandikook ja burger.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar