neljapäev, 16. oktoober 2014

Pirnikeeks

Veel üks katsetus Olga blogist


250 g jahu
3 muna
150 g Kreeka jogurtit
100 g fariinsuhkrut
70-100 g valget suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Noaotsaga soola
0,75 tl kaneeli
0,75 tl piparkoogimaitseainet
2-3 sl kakaod
150 g võid (toatemperatuuril!)
1 tl vanillsuhkrut
4 – 5 pirni

Glasuur
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
2-3 sl keedetud kondenspiima

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja määri suur keeksivorm hoolikalt võiga.
Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine, vanillsuhkur, kaneel, kakao ja sool. Tükelda pirnid.
Vahusta või ja suhkrud kohevaks vahuks. Seejärel lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Nüüd lisa Kreeka jogurt. Sega juurde kuivained. Viimasena lisa pirnitükid ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta kuni 60 minutit.
Jahtunud keeksile valmista šokolaadiglasuur. Selleks sulata šokolaad ja või, sega juurde kondenspiim. Lase glasuuril natuke jahtuda ja kalla soojana keeksile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar