neljapäev, 16. oktoober 2014

Sidruniküpsised

Küpsised uuest lemmikblogist:


260 g jahu
2 muna
150 g võid
150 g suhkrut
1 sidrun
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Tuhksuhkrut
Soovi korral – tilk kollast (looduslikku) toiduvärvi
Tee ettevalmistused – tõsta koostisosad toatemperatuurile. Riivi sidrun ja pigista välja mahl. Sega kausis kokku kuivained.Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega heledaks vahuks. Lisa muna ja jätka vahustamist. Lisa sidrunimahl (ja toiduvärv). Viimasena sega juurde kuivained. Pane tainas külmikusse vähemalt tunnikeseks, aga soovitatavalt kuni kolmeks tunniks.Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta tainas külmikust välja. Võta lusikaga tainast pisikesed pallikesed, viska tuhksuhkrusse ja kata korralikult paksu tuhksuhkrukihiga. Mida varem sa taina külmikust välja võtad, seda raskem on pallikesi vormida.** Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt palju ruumi nende vahele, sest need kasvavad korralikult! Kokku peaks saama umbes täpselt kaks plaaditäit. Küpseta ahjus 12-14 minutit. Täielikult jahtunud küpsised säilita õhukindlas karbis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar