reede, 27. detsember 2013

Tassikoogid mustika-šokolaadikreemiga

Muffini ja tassikoogi  üks erinevus  on selles, et tassikoogid on alati kaunistatud
Taina retsept 12-le Maalehest

- 150 g pehmet võid
- 2 muna
- 200 g suhkrut
- 400 g nisujahu
- 3 tl vanillsuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g piima
Täidis:
kodust mustikamoosi
Kate:
200 g vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
Segage pehme või suhkruga vahule ning seejärel lisage ükshaaval segades munad.
Nüüd sõeluge omavahel kõik kuivained, segage need tainasse (kui võimalik, siis sõeluge need sinna) ja segage õrnalt läbi.Segage taina hulka piim.Selle taina võlu peitub võimalikult väheses segamises.
Jaotage tainas vormidesse, küpsetage 225kraadises ahjus 
15 minutit. Kui näete, et tassikoogid on mõnusa kuldse mütsikese pähe saanud (kerkinud), siis hakkavad nad ilmselt valmima.
Jahtunud tassikookidele uuristada siise auk, kuhu panna lusikaga moosi. 
Katteks sulata šokolaad, lisa jahtunult ( kuid mitte meel hangunult) vahustatud koorele, vahusta ühtlaseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar