reede, 27. detsember 2013

Kirsi-martsipani kringel

Sellest tuli üks tõsiselt magus amps 

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
2 spl suhkurt
1 muna
soola
50 g õli
jahu

Täidis:
100 g martsipani
150 g kuivatatud kirsse
100 g võid

Puru:
2 dl jahu
1 dl fariinisuhkurt
100g purustatud sarapuupähkleid
soola
75 g võid

Katteks:
kirsimoosi

Glasuur:
tuhksuhkur
kirsimahl
Tee pärmitaigen, peale kerkimist rulli lahti, määri sulavõiga, puidista peale martsipan ja vees leotatud kirsid. 
Puruks sega kõik ained kokku, 2/3 purust puista martsipani ja jkirsside peale. Rulli tainas kokku, lõika ribadeks ja põimi. 
Määri munaga ( taina teost jäta osa alles), puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadi juures kuni küps.
Küpsenud kringel määri üle soojendatud moosiga. 
Tuhksuhkrust ja mahlast sega kokku pumat, mis nirista veidi jahtunud kringlile.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar