reede, 6. detsember 2013

Singi-juustu kringel

Retsept Kätrini blogist

Pärmitaina jaoks:
- 400 grammi jahu
- 15 grammi suhkrut
- 40 grammi võid
- 1 muna
- 20 grammi pärmi
- 5 grammi soola (1tl)
- 150 grammi vett
Täidis*:
- 50 grammi riivitud parmesani tüüpi juustu
- 50 grammi tavalist riivitud juustu
- 200 grammi (suitsu)sinki
- majoneesi
Seekord panin ka paprika kuubikuid

* Täidise kogust võib julgelt kahekordistada, nii saad hästi mahlase ja rikkaliku lisandiga pärja.

Lahusta pärm käesoojas vees ( mina lahustan pärmi suhkruga). Sõelu jahu kaussi lisa sool, suhkur, muna, pärmivesi ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks, et tainas käte ja kausi küljest lahti lööks. Raputa kergelt üle jahuga ja lase soojas-niiskes kohas rätiku all tunnike kerkida.
Täidise valmistamiseks haki sink, pane kõrvale. Lisa riivitud juustudele nii palju majoneesi, et saaksid mõnusa määritava pastataolise massi.
Kui tainas on kerkinud, sõtku kergelt läbi ja rulli ca 1 cm paksuseks ristükilikuks.
Määri peale juustupasta, laota ühtlaselt peale sink ja voldi kolmeks kokku. Suru käega tainarulli lapikuks ja õhemaks, et õhk välja läheks. Lase 10 minutit puhata!
Lõika kaheks või kolmeks ja punu patsi nii, et lahtilõigatud osa jääks patsi peale. Vormi ümmarguseks pärjaks, punudes otsad omavahel kokku.
Lase 15 minutit rätiku all kerkida, määri munaga ja küpseta 190 kraadises ahjus kuldseks (ca 20-25minutit). Sobib serveerida ka külmalt. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar