Otsisin välja vana hea retseptiraamatu "Koogid, saias, pirukas" ja tegin uue taina ( pool kogust sellest):
1,5 kl vett
100g võid
180 g jahu
1 pk Tere vanilje kohupiima
200 ml vahukoort ( 15 g võtsin šokolaadi sulatamiseks)
1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemi pulbrit
Katteks:
30 g sidrunimaitselisi šokolaadinööpe
15 vahukoort
Lase vesi või ja soolaga keema, tõsta keedunõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, sega kiiresti läbi. Tõsta nõu tulele tagasi ja klopi kuni taigen lööb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10minutit jahutuda ja sega munad ükshaaval juurde. Iga muna järel kolopi taigen ühtlaseks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kujundid.
Täidiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja vaniljekreemi pulber.
Lõika jahtunud koogil kaas maha ja täida kohupiimakreemiga.
Katteks kuumuta koor ja ja sulata selles šokolaadinööbid. Kata koogid ja lase külmas hanguda.
Apelsini šokolaadi kattega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar