kolmapäev, 20. november 2013

Ekleerid

Sirvisin Ivika juures "Oma Maitset", silma jäi ekleeride retsept. Olen mõndaaega juba plaaninud neid teha. Pildistasime, siis retsepti üles ja koju jõudes asusin selle järgi tainast keetma. Tulemus oli selline:(, viimast muna lisades sain juba aru, et jama, tainas on liiga vedel.

Otsisin välja vana hea retseptiraamatu "Koogid, saias, pirukas" ja tegin uue taina ( pool kogust sellest):
1,5 kl vett
100g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 muna
Täidiseks:
1 pk Tere vanilje kohupiima
 200 ml vahukoort ( 15 g võtsin šokolaadi sulatamiseks)
1 spl suhkurt
1 spl vaniljekreemi pulbrit
Katteks:
30 g sidrunimaitselisi  šokolaadinööpe
15  vahukoort
Lase vesi või ja soolaga keema, tõsta keedunõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, sega kiiresti läbi. Tõsta nõu tulele tagasi ja klopi kuni taigen lööb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10minutit jahutuda ja sega munad ükshaaval juurde. Iga muna järel kolopi taigen ühtlaseks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kujundid.
Täidiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja vaniljekreemi pulber.
Lõika jahtunud koogil kaas maha ja täida kohupiimakreemiga.
Katteks kuumuta koor ja ja sulata selles šokolaadinööbid. Kata koogid ja lase külmas hanguda.


Apelsini šokolaadi kattega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar