esmaspäev, 23. september 2013

Vaarikavahused mini-koogid

Retsept siit blogist 
Korvikesed:
60 g võid
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl suhkrut
2 spl kookoshelbeid
1 muna

50 g valget šokolaadi

Täidis:
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
2-3 spl tuhksuhkrut
200 g vaarikaid



1. Sulata või.
2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur ja kookoshelbed. Viimasena lisa sulavõi ja muna. Sõtku ühtlaseks taignaks ning aseta 5 minutiks külmkappi.
3. Rulli eriti jahusel pinnal tainas õhukeseks. Vooderda võitatud vormid taignaga ( võib kasutada ka muffinipanni), tasanda ääred noaga ja torka põhja kahvliga augud.
4. Küpseta korvikesi 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni need on kuldpruunid. Lase maha jahtuda, seejärel eemalde vormidest.
5. Sulata vesivannil šokolaad. Pintselda jahtunud korvikesed seest valge šokolaadiga. Aseta külmikusse tahenema.
6. Vahusta koor. Vahusta hulka toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Viimasena lisa vaarikad.
7. Täida korvikesed kreemiga ning kaunista.

Üritasin teha muffini vormiga korvikesi, aga kerkisid nii, et said kettad, pritsisin kreemi ketastele, mille olin eelnevalt määrinud sulatatud  valge šokolaad sidruniga küpsetusšokolaadiga  ( Karl Fazeri uus toode).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar