esmaspäev, 25. veebruar 2013

Pähklikringel

1,7  kiloseks pähklikringliks:

Tainas:
50 g pärmi
3 spl suhkurt
4 dl leiget piima
1 muna
soola
50 g õli
u. 700 g jahu

Täidis:
100 g võid
150 g röstitud sarapuupähkleid
1 dl suhkurt
1 spl kaneeli

Kate:
100 g võid
1 klaas suhkurt
3 spl piima
6   tl kakaod

Lahusta pärm suhkruga. Sega õli ja leige piim, lisa pärmisegule. Klopi hulka muna ja veidi soola. Lõpuks lisa jahu.
Sõtku pehme tainas, lase 20-30 minutit kerkida. Rulli tainas 5 mm paksuseks. 

Täidiseks sulata või, sega purustatud pähklid, suhukur ja kaneel.
Määri lahtirullitud tainale täidis, keera rulli.
Põimi nüüd palmikud ja nendest omakorda kringel.
Küpseta 180kraadises ahjus, kuni kringel on läbi küpsenud ja pealt kenasti kuldne.
Keeda võõbaained paksenemiseni ja vala jahtunud kringlile. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar