teisipäev, 12. juuni 2012

Rabarberikook

Muska nägi ükspäev FB-s "Maailma parima rabarberikoogi" retsepti, ma kohe pidin seda proovima :) 
Järgmisena plaanis toorjuustuga rabarberikook.

Põhi:
200 g jahu 

50 g suhkrut 

pisut soola 

100 g külma võid 

1 munakollane 
1 sl jogurtit  ( asendasin hapukoorega)



Täidis:

700 g tükkideks lõigatud rabarberit

250 g ricotta kohupiimapastat

100 g suhkrut 
1 muna 
1/2 vanillikauna seemneid või 1 tl vaniljepulbrit 



Beseekate 

150 g suhkrut 

3 munavalget 

1 tl sidrunimahla 




 Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldades või ning mudi tainast kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukiles 30 minutiks külmkappi
Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Umbes 10 minuti pärast kurna hoolikalt üleliigne mahl välja.
 Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Eelküpseta põhja 180C juures 5 minutit, laota rabarberitükid vormi ja küpseta veel umbes 15 minutit.
Sega ricotta, muna, vaniljeseemnete (või pulbriga) ja rabarberist eemaldatud vedelikuga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit. Kui kook on peaaegu valmis, nii et täidis ei ole enam vedel, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid kuni vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub.


 Kuna kodus oli pakk marmelaadi sai tehtud "Kirjut koera" 

Ja Kätu soovil kohupiimapontšikuid.

Kätu õpetaja annab nende klassi teisele õpetajale üle, seega tegin talle heade soovidega kaardi, kuhu Kätu kogus kõigi laste nimed

4 kommentaari:

  1. Meil on ka kohupiimapontshikud hetkel kuum teema - kaks korda jutti olen teinud paari päevase vahega, et Looral oleks mida laagris mugida :p

    VastaKustuta
  2. Veel tahtsin küsida, kas oli siis maailma parim rabarberikook? Tasub proovida?

    VastaKustuta
  3. Meil kah kohupiimapontšikud ikka meenuvad Kätule vahest ja siis on nüüd ja kohe neid vaja teha :)
    No meie meelest on paremaid rabarberikooke:)

    VastaKustuta