laupäev, 16. juuni 2012

Rabarberi-toorjuustukook

Saigi proovitud rabarberi-toorjuustukooki. Ellu jaoks oli liiga juustune, aga meile väga sobis.
Retsept siit blogist. Maasikas oma rõdult, maasikapuult :).


Rabarberi-juustukook

Lahtikäivasse koogivormi läbimõõduga 24 cm.


põhi:
120g jahu
50g suhkrut
100(110)g võid

täidis:

350g rabarberitükke
100g suhkrut
2spl jahu
2pk (2x200g) maitsestamata toorjuustu
100g suhkrut
2 muna

kate:
200g hapukoort
4spl suhkrut
2tl vaniljeekstrakti

Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Sega kokku põhja ained ja suru vormi põhja. Sega omavahel kokku rabarberitükid, suhkur ja jahu. Vala põhjale ning pane 15 minutiks ahju. Seejärel keera ahi 175 kraadi juurde.

Sega kokku toasoe toorjuust, suhkur ja munad ning vala koogile. Küpseta kooki 30 minutit või kuni täidis on hüübinud (ise küpsetasin 40min).

Sega kokku katte ained ning vala kuumale koogile.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Kõige paremini maitseb külmkapikülmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar