pühapäev, 13. mai 2012

Head emadepäeva!

Õnn on peidus päikeses ja vihmasajus,
sinililledes ja kevadises urba puhkend pajus,
ta on peidus sinu laste särasilmas,
oska teda ära tunda selles ilmas...

Ilusat emadepäeva, kallid emad!


Iseendale tegin oma lemmiktorti "Virmalist". Kui Aave veel tööl käis, siis klappisime tihti palgapäevadel raha kokku, et poest seda torti tuua ja milline oli meie pettumus, kui väikeses külapoes seda polnud :)
Ellu sõbranna Raili teatas, et see on nüüd tema uus lemmikkook :)
Nüüd oli Köögivõlur oma blogis selle retsepti avaldanud. Loodan, et lubab jagada.
Liivatainas:

150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit 

200 g haput moosi 
150 g Odense nougat' it

Šokolaadipumat:

200 g tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 sl vahukoort
1 sl võid



Liivataina võid valmistada köögikombainis, segades kõik ained ühtlaseks massiks. Käsitsi valmistades vahusta või suhkruga, lisa muna ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaga valmis tainas kolmeks võrdseks osaks ja küpseta kolm ümarat koogipõhja. Küpsetada tuleks 180 kraadi juures 10- 15 minutit. Seejärel jahuta põhjad. 
Kui põhjad on jahtunud, siis aseta üks põhi alusele ja soovi korral immuta kergelt piimaga ning kata hapu moosiga. Peale aseta teine kiht ja immuta samuti soovi korral kergelt piimaga. Soojenda nougatimassi mikrolaineahjus või vesivannil, kuni see muutub pehmeks. Päris vedelaks ei ole massi vaja sulatada, muidu voolab ta koogi vahelt välja. Määri pehmenenud kreem koogile ja aseta peale kolmas põhi ning tõsta kook külma.
Pumati valmistamiseks kuumuta koor ja sulata või ning sega omavahel ja lisa juurde tuhksuhkur ja kakao. Kata kook pealt šokolaadipumatiga. Soovi korral võid küljed katta võikreemiga.
Tordi küljed võib soovi korral katta võikreemiga, mis koosneb vahustatud võist ja tuhksuhkrust ning purustatud beseeküpsistest ja veidikesest sidrunimahlast.
Kaunista kook vastvalt fantaasiale ja naudi paari tunni möödudes. Kook maitseb hea ka järgmisel päeval.



Kasutasin  u. 600 g valmis muretaigent ja Aakre jõhvikamoosi. Pumatisse lisasin ka ühe spl vett, aga ikka jäi usna paks nii, et kate pole eriti õnnestunud, kuid maitset see ei mõjutanud - ikka jube hea oli :)
 Vorm oli 21 cm läbimõõduga ja pähklikreemi panin 200 g.


Ihastesse emadepäeva lõunalauale tegin kohupiimakreemiga maasikatordi, põhjaks 2 kihti biskviiti ja 1 kiht muretaigent vaarika-mustsõstramoosiga.

Lastelt sain kingiks selle armsa, ise tehtud märkmiku
 Lisaks ka mõned õnnitluskaardid.


1 kommentaar:

  1. Nii lahe, Riina, et kook maitses ja õnnestus! See on ka meie üks vaieldamatuid lemmikuid ja loomulikult jagamiseks see retsept ongi :)

    VastaKustuta