laupäev, 6. august 2022

Kohupiima-vaarika purukook

 Retsept siit

Taigen:

  • 250 g nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g võid (82%)
  • 0,5 pk Juubeli tordipulbrit

Täidis:

  • 1 kg kohupiima
  • 250 g hapukoort
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 200 g maasikaid
  • 300 g vaarikaid

Purutainaks sega omavahel jahu ja suhkur. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 koogivormi (30×35 cm ahjuplaat) põhja. Puista peale pool pakki Juubeli tordipulbrit.

Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see maasikate ja vaarikatega. Külmutatud marju pole vaja eelnevalt sulatada.

Kõige peale puista ülejäänud puru.

Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas ja täidis kergelt võdisev).
Lase jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar