pühapäev, 22. august 2021

Kihilised sidruniruudud


Retsept siit väikeste muudatustega

Muretainakiht: /
või kasuta valmis muretainast 400 g

100 g võid, külmana

3 dl  jahu

0,5 dl suhkrut

Näpuotsatäis soola

1 muna

Kreemitäidis:

400 g  Farmi toorjuustu, toasoojana

2 muna

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1-2 sl sidrunimahla

Sidrunikiht:

4 suuremat muna

1,5-2 dl suhkrut

1,5 dl sidrunimahla

2 kuhjaga supilusikatäit tärklist

Serveerimiseks tuhksuhkrut

Muretainakihi jaoks tõsta külm tükeldatud või köögikombaini.
Lisa suhkur, sool ja jahu ning töötle kõik ühtlaseks puruks. Lisa muna ja töötle massi seni, kuni moodustub ühtlane tainapall.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (ca 20×30 mõõduga).
Küpseta 180 kraadi juures ca 12 minutit, kuni tainapind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.

Valmista kreemi vahekiht.
Selleks sega esmalt toorjuust ühtlaseks kreemjaks massiks, lisa munad, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl.
Kalla eelküpsetatud põhjale ja aseta siis 160-170 kraadisesse ahju ca 15 minutiks.

Valmista pealmine sidrunikiht. Selleks sega omavahel muna suhkruga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ja tärklis. Sega läbi ja kalla ettevaatlikult kallates eelmisele poolküpsele vahekihile.
Küpseta 160 kraadi juures ca 25 minutit. Tõsta ahjust välja.
 Jahuta täielikult ja puista siis 
peale tuhksuhkrut. Lõika koogist ruudud. 

Kook on kõige parem jahedana, seega säilita kooki külmkapis.




 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar