pühapäev, 13. juuni 2021

Toorjuustukreemiga rabarberikook

Retsept siit Koogivorm: 20x30 cm
Retsept:
150 gr võid
2 muna
2 dl suhkrut
180 gr nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 dl vahukoort
ca 450 gr rabarberit
1,5 spl kartulitärklist
Kate:
200 gr Philadelphia juustu
75 gr toasooja võid
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Pane ahi 175 kraadi peale sooja
Koori ja tükelda rabarber pisikesteks tükkideks ja sega kokku kartulijahuga.
Sulata või ja lase jahtuda. Lisa sellele vahukoor.
Sega teises kausis kokku kõik kuivained v.a. suhkur.
Vahusta munad ja suhkur heledaks, paksuks vahuks. Lisa sellele või-vahukoore segu. Sega sisse kuivained silikoonspaatliga. Kui ilus ühtlane taigen, vala see küpsetuspaberiga kaetud vormi ja aja ilusti laiali. Kata rabarberiga.
Küpseda ca 40 min, nii et ilus kuldne värv äärtest on ( katsu küpsust tikuga). Lase paar tundi jahtuda. Kui on täiesti jahtunud, tee kate.
Kate:
Vahusta toasoe või ca 5 min. Lisa tuhksuhkur ja vahusta veel veidi. Lisa toorjuust ja vanillisuhkur ja vahusta ühtlaseks kreemiks.
Tõsta kreem jahtunud koogile.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar