neljapäev, 7. september 2017

Kirsi-karamellikook

Kook tehtud 26x32 cm vormiga.

Põhjaks browni:
võid 50 gr
tume šokolaad 100 g

nisujahu 90 g

sooda 2 gr

sool 1 gr

fariinisuhkur 65 g

valge suhkur 105 gr

muna 2 tk

piim 100g

vanillisuhkur 8 g



Kuumuta ahi 170° C -ni. Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.
Sega juhu soolaga ja soodaga. Vahusta munad suhkruga.
Lisa munasegule sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks. Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.
Märi vorm seest võiga. Küpseta 170° C juures  u 25-30 minutit



Karamellikreem

4 dl vahukoort 600 g kohupiimapastat
200 g  toorjuustu
15 g želatiini
vett
2 x 190 g keedetud kondenspiima (pehmet kondenspiima karamelli)



Vahusta koor, sega toorjuust, kohupiim ja karamelline kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Paisuta vees ja sulata želatiin, sega juurde.



Kirsikiht1 prk kirsikompotti
3 spl maisitärklist



Lase kiriskompott keema, sega juurde tärklis.  Jahuta kaste.



Tarretisekiht

2 pk kirsitarretist

700 ml vett

Lase vesi keema, lahusta tarretis. Lase jahtuda .

Kokkupanek:
I kiht – brownie

II kiht – kirsid
III kiht – karamellikreem
IV-kiht - kirsitarretis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar