Uueks aastaks soovin Sulle-
kõikide südamesoovide täitumist,
helisevat naeru sompus ilmades,
et Su silmad säraksid alati sama eredalt kui päike ilusal talvepäeva hommikul,
et elu Sulle muudkui naerataks,
et leiaksid südamesoojust ootamatutes kohtades,
et Sa usuksid ikka imedesse ja,
et õnn võib olla pisiasjades ja
peeglist vaataks vastu üks ilus õnnelik nägu!
Aitäh, et oled leidnud aega külastada minu blogi!
reede, 1. jaanuar 2016
Šokolaaditort nisuta-piimata
Põhi:
2 muna
3 spl suhkurt80 g mandlijahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 pk Santa Maria kookospiima + 1 pk kookoskoort
2 spl tuhksuhkrut
1,5 spl kakaopulbrit
100 g tumedat šokolaadi (nt. Pergale või Laima)
1 tl želatiini
maasika toormoosi
purustatud mandleid
Biskviidi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega need ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 21 cm vormi ja küpseta.
Sulata šokolaad veevannil ning jäta toatemperatuurile jahtuma. Samal ajal
võta maha jahutatud kookospiimapurgid külmikust välja, keera tagurpidi ning tee
avajaga lahti. Vala vedel osa pealt ära. Kaabi lusikaga paks kookoskreem
purkide põhjast sügavamasse suuremasse kausi. Lisa tuhksuhkur ja kakaopulber
ning vahusta miksriga kohevaks. Lisa toatemperatuurini maha jahtunud
sulašokolaad ja paisutatud-sulatatud želatiin ning vahusta kogu kraam veel korralikult läbi.Võta
jahtunud koogipõhi külmikust välja, lõika pooleks, kata maasika toormoosiga. Seejärel kaabi lusika või
spaatliga kausist kogu vahukoor koogipõhja peale ja silu laiali. Raputa peale
veel purustatud mandlid ning aseta kook (kata toidukilega) ööks või päevaks
külmkappi tahenema.
Tordid jõuluks
Brownie põhjal vaarika-valge ja tumeda šokolaaditort šokolaadi-koorkreemiga
Brownie põhjal maasika -valge ja tumeda šokolaaditort šokolaadi-koorkreemigaKohupiima-maasikatort
Tellimine:
Postitused (Atom)