reede, 1. jaanuar 2016

Šokolaaditort nisuta-piimata

Põhi:
2 muna
3 spl suhkurt80 g mandlijahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 pk Santa Maria kookospiima + 1 pk kookoskoort
2 spl tuhksuhkrut
1,5 spl kakaopulbrit
 100 g tumedat šokolaadi (nt. Pergale või Laima)
1 tl želatiini
maasika toormoosi
  purustatud mandleid

Biskviidi jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega need ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud  21 cm vormi ja küpseta.

Sulata šokolaad veevannil ning jäta toatemperatuurile jahtuma. Samal ajal võta maha jahutatud kookospiimapurgid külmikust välja, keera tagurpidi ning tee avajaga lahti. Vala vedel osa pealt ära. Kaabi lusikaga paks kookoskreem purkide põhjast sügavamasse suuremasse kausi. Lisa tuhksuhkur ja kakaopulber ning vahusta miksriga kohevaks. Lisa toatemperatuurini maha jahtunud sulašokolaad ja paisutatud-sulatatud želatiin ning vahusta kogu kraam veel korralikult läbi.Võta jahtunud koogipõhi külmikust välja, lõika pooleks, kata maasika toormoosiga.  Seejärel kaabi lusika või spaatliga kausist kogu vahukoor koogipõhja peale ja silu laiali. Raputa peale veel purustatud mandlid ning aseta kook (kata toidukilega) ööks või päevaks külmkappi tahenema. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar