neljapäev, 29. september 2016

Tagurtpidi ploomikook

Eelmisest koogiteost oli veel ploome järel, siis neist sai selline tagurtpidi ploomikook.
Retsept pärit siit
Kuna mul valget šokolaadi kodus polnud, siis asendasin selle piimašokolaadiga.

ca 700 gr ploome, poolitatud ja kivid eemaldatud 
100 gr valget šokolaadi
100 gr võid + veidi vormi määrimiseks
200 gr jahu
1 muna
2 dl (pruuni) suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 spl küpsetuspulbrit
150 ml piima
1 tl jahvatud ingverit
0,5 tl soola



Alusta sellest, et määri võiga koogivormi põhi. Aseta sinna peale poolitatud ploomid lõikepind allapoole. Ploomide peale puista riivitud valge šokolaad.
Taina valmistamiseks klopi muna piimaga lahti. Sulata või ja sega suhkruga. Üheda omavahel piima-munasegu ja või-suhkrusegu. Järgmisena sega sisse sidrunikoor ning küpsetuspulbri, ingveri ja soolaga segatud jahu. Kalla tainas ploomidele peale ning silu pealt ühtlaseks.
Küpseta 175 kraadi juures ca 45 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
Peale ahjust võtmist lase veidi jahtuda, kummuta siis koogialusele (suru koogialus koogivormi vastu ja kummuta lihtsalt ümber, et alumine pool jääks nüüd pealmiseks).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar