esmaspäev, 26. september 2016

Ploomikook mandlite ja toorjuustuga

Tänu suvila ostule on blogimine jäänud üsnagi unarusse, kuna seal läpakat pole ja telefoniga on üsna tüütu blogida, siis on kõik koogi pildid ja retseptid jäänud ootele.
Katsun nüüdsest seda viga parandada.

Laupäeval valmistasin väga maitsva koogi, ise teeksin järgmine kord põhjaks pool retseptis antud kogusest. Retsept on pärit Coop-i lehest,
kook mõeldud 26 cm vormi

Põhi:
160 g võid
160 g pruuni suhkurt
2 muna
180 g kaerajahu
75 g mandlijahu
soola
Kate:
450 g poolitatud kivideta ploome
400 g toorjuustu
2 muna
3 spl pruuni suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
Peale:
25 g mandlilaaste
2 spl pruuni suhkurt
40 g võid

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, sega hulka jahud ja sool. Vala tainas vormi.
Sega kokku toorjuust, suhkrud ja muna ning vala põhjale. Vajuta ploomid toorjuustu sisse lõikepind peal pool. 
Katteks kuumuta potis või, mandlilaastud ja suhkur, sega ühtlaseks.
Puista kate koogile ja aja ühtlaselt laiali, nii et kõige rohkem satuks ploomidele.
Küpseta ahjus 180*C juures 45-60 minutit. Lase täielikult jahtuda.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar