pühapäev, 31. mai 2015

Mandlikorvid rabarberikreemiga

Mandlikorvid rabarberikreemiga

Vaja läheb:
*2,5dl nisujahu
*1dl mandlijahu (saad siit)
*0,5dl suhkrut
*1 suur munakollane
*50g toasooja võid
*1spl kookosõli (saad siit)
Täidiseks:
*200g rabarbereid
*0,5dl vett
*0,75dl suhkrut
*200g kohupiimakreemi (või toorjuustu)
*1tl vanilliekstrakti või 0,5 vanillikauna seemned
Tee nii:
Sega kokku jahu, mandlijahu ja suhkur. Lisa munakollane, pehme või ja kookosõli. Sõtku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub veidi liiga kuiv ja ei hakka kokku, pritsi sellele vett. Kata tainas toidukilega ja tõsta vähemalt 1 h külmkappi.
Määri muffinivormid võiga. Jaota tainas 6-8 osaks ja suru vormide põhja ja äärtesse. Tõsta vormidesse paberist muffinipaber ja veidi kuivatatud herneid/ube, et põhi üles ei kerkiks. Küpseta 200C juures ca 10 minutit. Eemalda korvid õrnalt vormidest, kui need on veel soojad.
Haki rabarberid õhukesteks viiludeks (kui kasutad noori varsi, siis ei ole vaja neid koorida). Sega rabarber vee ja suhkruga ja keeda kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda. Sega hulka kohupiim ja vanill. Tõsta kreem vähemalt tunniks külmkappi.
Serveerimiseks täida korvid kreemiga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar