pühapäev, 31. mai 2015

Lillkapsapõhjaga pitsa

Retsept Ragne blogist

Põhi:
300 g riivitud lillkapsaõisikuid
1 muna
25 g juustu
soola, pipart

Kate (võid vabalt peale panna seda, mis meeldib):
2 sl tomatipastat
soola, pipart
0,5 marineeritud kurki
125 g broilerihakkliha (rinnafileest)
värsket tüümiani
suur peotäis juustu
1 sl murendatud sinihallitusjuustu

Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. ( Mina küpsetasin riivitud kapsast mikros ja ei nõrutanud)
Seejärel sega juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas küpsetuspaberile jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja 175 kraadi juures 12 minutit.

Prae pannil broilerihakklihasegu kuni roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Määri küpsetatud lillkapsapõhjale tomatipasta, raputa peale soola ja pipart. Seejärel aseta peale marineeritud kurgi tükid ning hakklihasegu. Kõige lõpuks aseta pitsale värsket tüümiani ning kata juustudega. Küpseta 175 kraadi juures 8 min või seni, kuni juust on ilusti sulanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar