Kätu kirjeldusele Werneri kohvikus söödud koogi kõige lähem variant. Retsepti leidsin suure otsimise peale Nam-Nami-st.
Tainaks:
65 g võid,
115 g nisujahu,
1/2 tl soola,
vajadusel 30 ml külma vett.
(Mina kasutasin Säästu muretainast)
Kreemiks:
2,5 dl vett,
25 g võid, ühe sidruni koor ja mahl,
45 ml ( panin 25 g) maisitärklist,
210 g suhkrut,
3 muna,
näpuotsaga soola.
Vala sõelutud jahu, sool ja kuubikuteks lõigatud külm või köögikombaini. Sega komponendid läbi ja vajadusel lisa jääkülma vett. Sõtku tainas palliks, mässi kilesse ja lase külmikus 15 minutit seista.
Rulli tainas kergelt jahusel pinnal lahti, vooderda lahtirullitud tainaga pisikesed koogivormid. Küpseta 200 ?C juures 6–8 minutit ja jahuta.
Kreemi valmistamiseks eralda munavalged kollastest. Riivi peene riiviga sidrunilt koor ja pigista välja mahl. Kuumuta sidrunimahl, sidrunikoor, või, vesi ja 100 g suhkrut kastrulis keemiseni.
Sega maisitärklis 15 ml veega ja sega hulka munakollased. Lisa munasegu sidrunivedelikule ja kuumuta vaikselt segades keemiseni. Lase kreemil jahtuda.
Vahusta munavalged ülejäänud suhkru ja tera soolaga tugevaks vahuks. Pritsi sidrunikreemi tainapõhjadele ja kata munavalgega. Küpseta ahjus 180 ?C juures, kuni munavalgevahu tipud on kuldsed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar