pühapäev, 13. oktoober 2013

Martsipani-jõhvika kringel

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
2 spl suhkurt
1 muna
soola
50 g õli
jahu

Täidis:
230 g martsipani
150 g kuivatatud jõhvikaid
100 g võid

Puru:
2 dl jahu
1 dl fariinisuhkurt
100g purustatud sarapuupähkleid
soola
75 g võid

Tee pärmitaigen, peale kerkimist rulli lahti, määri sulavõiga, puidista peale martsipan ja jõhvikad.
Puruks sega kõik ained kokku, 2/3 purust puista martsipani ja jõhvikate peale. Rulli tainas kokku, lõika ribadeks ja põimi. Määri munaga ( taina teost jäta osa alles), puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadi juures kuni küps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar