teisipäev, 20. august 2013

Napoleonitort 2 kg

Minu esimene Napoleon :) Retsept siit blogist.

Tainas:
200 g võid
5 dl jahu
1 tl soola
200 g hapukoort

Kreem:
1 l piima

2,5 dl suhkrut
4 suurt muna
4 sl jahu
75 g võid
2 tl vanillisuhkrut

Soovikorral hapukamat moosi

Haki või, sool ja jahu ühtlaseks puruks. Lisa juurde hapukoor ja sega ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi vähemalt 1 tunniks seisma.

Kreemi jaoks kuumuta piim ja suhkur. Klopi munad jahuga ühtlaseks ning lisa soojale piimale pidevalt segades. Vähenda temperatuuri. Kuumuta kuni kreemi paksenemiseni, võta siis tulelt ja lisa võitükid. Sega, kuni või on sulanud. Jahuta, nt veevannil, või lase jahtuda. Maitsesta vaniljesuhkruga.

Jaga tainas 5-6 tükiks. Rulli  otse küpsetuspaberil õhukesteks plaatideks või ringideks. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit. Viimast plaati, mis läheb purustatuna koogi peale, küpseta kauem, et ta omandaks tumedama pruuni värvuse.

Pane alusele alumine plaat kata see kreemiga. Pane sellele järgmine plaat ja korda tegevust. Kui paned ka moosi, siis lisa see koos kreemiga mõnele plaadile. Viimasele plaadile, peale kreemi panemist, lisa ka purustatud plaat. Lase üleöö külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar