pühapäev, 26. august 2012

Vaarika pisarakook

Viimastest vaarikatest kook, retsept Nam-Nammist:
  • Muretainas:
    • 100 g toasooja võid
    • 2 sl suhkrut
    • 2 tk muna (-kollast)
    • 3 dl nisujahu
    • 2 sl külma vett
  • Täidis:
    • 400 - 500 g vaarikaid
    • 1 sl kartulitärklist
  • Beseekiht:
    • 3 tk munavalget
    • 1,5 dl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka munakollased, jahu ja vesi ning sega tainas ühtlaseks.
Suru tainas 24-26 cm läbimõõduga võitatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Samal ajal vahusta besee jaoks munavalged suhkruga tugevaks vahuks.
Sega vaarikad kartulitärklisega ja jaga ühtlaselt eelküpsetatud põhjale.
Laota peale munavalgevaht ja küpseta veel 8-10 minutit, kuni kook on pealt helekollane. 
Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar