kolmapäev, 29. detsember 2021

Jahuta šokolaadikook

 Retsept siit

Põhi:
150 g küpsiseid (digestive või šokolaadiküpsis)
80 g võid

Täidis:
180 g tumedat šokolaadi
120 g võid
3 muna
1 dl suhkurt
1 dl vahukoort

Serveerimiseks
200 ml vahukoort ( või 100 ml vahukoort ja 100 g toorjuustu)
1 tl suhkurt
marju

Kasutasin 24 cm vormi

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga.
Vooderda lahtikäiv  küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning suru lusika seljaga küpsisemass sinna põhja. Hoia põhja täidise valmimiseni külmkapis.

Täidise valmistamiseks sulata šokolaad ja või (ühes potis on täiesti okei). Jäta segu jahtuma. Vahusta munad suhkruga ning lisa munavahule vahukoor. Kalla šokolaadi-või segu munamassile ning sega (ära vahusta!) ühte pidi keerates spaatliga ühtlaseks massiks. Vala segu valmis küpsisepõhjale ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit
Oluline on kooki mitte üle küpsetada, sest siis muutub ta kuivaks ja rabedaks. Ahjust tulnud kook võib tunduda keskelt veel veidikene vedel, kuid tal peaks olema nn koorik peal. Lase koogil vormis täielikult jahtuda.

Serveerimiseks vahusta vahukoort vähese suhkruga (~1tl) kohevaks vahuks. Tõsta vahukoor lusikaga koogile ning puista peale tükeldatud šokolaadi või pähkleid või muud head ja paremat. Maitseb parem teisel päeval, kui ta on jõudnud külmkapis natuke "settida".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar