pühapäev, 5. september 2021

Sidruni-ploomikook

Retsept siit.

50 g Või
50 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 tk Värskelt pressitud sidruni mahl 
4 sl Rõõsk koor 35%
80 g Jahvatatud mandlid
5 tk Muna
100 g Või /asendasin toorjuustuga
6 tk Ploom (suur)
2.5 dl Suhkur
KATE
mandlilaaste

 Hõõru toasoe või ja toorjuust suhkruga vahule, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane tainas 30 minutiks külmkappi.
Rulli tainas lahti ja kata sellega 24–25 cm vormi põhi ja ääred. 
Kata põhi küpsetuspaberiga, küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Pane sidrunimahl, vahukoor, jahvatatud mandlid, suhkur, munad ja sulatatud või kaussi ning klopi ühtlaseks.
Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika sektoriteks. Pane ploomid tainale ja vala peale täidis. Raputa peale mandlilaaste.
Küpseta 20–30 minutit.
Lase jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar