kolmapäev, 31. mai 2017

Laimi-maasika toorjuustukook

Retsept raamatust "Lia tordid"

Põhi:
190 g Digestive küpsiseid
70 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
400 g suhkruga kondentspiima
4 muna
2 laimi

Katteks:
maasikaid
laimi riivitud koort

Põhjaks purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Suru 24 cm lahtikäiva vormi põhja. Pane külma.
Täidiseks vahusta toasoe toorjuust ja kondentspiim laimidelt riivitud koore ja mahlaga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Kalla täidis vormi ja küpseta 150 kraadi juures 50-60 minutit. Kook peaks keskel veidi võbisev jääma.
Keera ahi välja ja jäta veel 10 minutiks ahju, siis lase lahtise uksega jahtuda.
Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks, parem kui saab seista üleöö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar