pühapäev, 29. november 2015

Õuna-rabarberi kook

  • 200 g Õuna
  • 3 Muna
  • 1 pk Kohupiim Ricotta (rasva 8%)
  • 10 g Kookosrasva
  • 45 g Riisijahu
  • 90 g Rabarberit
Tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Vahusta munad steviaga tugevaks vahuks. Lisa riisijahu, kuhu sissse on segatud ka küpsetuspulber. Järgmisena sega tainasse kohupiim, rabarberitükid ja veidike riivitud ingverit. Võid maitsestada veel taigna kaneeli või piparkoogimaitseainega, sest need kaks sobivad rabarberiga imeliselt. Vala kook vormi, mille enne oled määrinud kookosrasvaga ja peale viiluta õhukesed õunaviilud. Peale võid puistata ka natuke kaneeli. ​Küpseta kooki 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kõige lihtsam on koogi küpsust vaadata selle järgi, kas kook on pealt pruun ja kui torgata taignasse puutikk. Puutikk jääb valmis koogi puhul puhtaks. Küpsetasin 21 cm vormis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar